Cara Membeli dan Melabur dalam Matawang Kripto: Asas!

Mata wang masa depan ialah quick mata wang kripto. Mata wang digital mempunyai pulangan yang tinggi, dan mudah digunakan. Ia adalah wang masa depan.

Apabila dunia menjadi lebih digital, ia hanya masuk akal untuk membangunkan satu bentuk mata wang digital. Syiling crypto atau mata wang kripto mengisi jurang ini kerana ia kini telah mencipta niche dalam pasaran kewangan dunia. Ramai jurutera perisian dan ahli matematik tertarik dengan syiling crypto pada tahun 2009. Perlombongan syiling pada masa lalu adalah lebih mudah. Kini, dengan kripto-syiling semakin popular, perlombongan kolektif atau kumpulan telah menjadi kebiasaan.

Hanya ada 21,000,000 syiling untuk dilombong. Kitaran perlombongan menghasilkan hanya 50 syiling untuk setiap blok. Nombor ini akan dikurangkan separuh pada setiap 210,000 blok. Dianggarkan perkara ini akan berlaku pada tahun 2019. Setiap kitaran perlombongan selepas itu akan menghasilkan hanya 25 syiling, walaupun persamaan tetap sama.

Pada tahun 2017, harga mata wang kripto meningkat 900%. Pelaburan dalam mata wang kripto boleh menjadi pilihan untuk mereka yang ingin meningkatkan kekayaan mereka dalam jangka masa yang singkat dan bersedia untuk menerima beberapa risiko dalam sistem “terdesentralisasi” ini. Ini adalah langkah asas untuk membeli dan melabur syiling mata wang kripto.

Syiling Crypto: Apakah Konsepnya?

Cryptocoin berfungsi melalui rangkaian peer-topeer dalaman. Dalam kebanyakan sistem kewangan, terdapat nod pusat serta badan kawal selia. Dengan syiling crypto, setiap komputer yang digunakan untuk urus niaga ditambah pada rangkaian sebagai nod tambahan. Ini bermakna blockchain (lejar awam) merekodkan semua transaksi dengan syiling crypto. Ini membantu mengekalkan ketelusan, dan juga merupakan ciri keselamatan. Ini bermakna dompet dan transaksi disulitkan. Ia hanya boleh dilakukan oleh kod unik yang dihantar kepada pengguna.

Pastikan anda hanya membeli crypto-coin daripada sumber yang boleh dipercayai

Dua cara utama untuk mendapatkan mata wang kripto adalah dengan melombongnya, atau membelinya di bursa mata wang kripto. Pengguna dan kebanyakan pengguna memilih pilihan pertukaran mata wang kripto. Pertukaran mata wang kripto tersedia di bawah banyak nama seperti Bitcoin atau Ethereum. Tetapi konsepnya masih sama. Adalah penting untuk memilih pembekal perkhidmatan yang bereputasi. Untuk melakukan ini, anda boleh menyemak tapak dan melihat apa yang ditawarkan. Kalau nak tahu lebih lanjut, klik sini. Anda akan melihat tawaran syiling Indus apabila anda mengklik pada laman web mereka. Dompet selamat adalah salah satu ciri yang paling menarik.

Anda akan dikehendaki menjana kata laluan penyulitan baharu setiap kali anda membuat transaksi. Aplikasi ini membolehkan anda melihat transaksi lalu dan baki anda semasa bergerak. Muat turun aplikasi untuk digunakan seperti mana-mana dompet mudah alih.

Jangan tergesa-gesa dalam pelaburan

Hotel dan ejen pelancongan sedang mengkaji untuk menerima Bitcoin. Perniagaan mencari mata wang kripto sebagai satu bentuk pelaburan. Masa depan mata wang kripto kelihatan cerah kerana semua orang mengharapkan pulangan besar daripadanya. Menggunakan mata wang kripto mempunyai faedah yang murah dan pantas. Urus niaga mudah dijejaki kerana kedekatannya. Mereka juga memerlukan sedikit susulan.

Pelaburan mata wang kripto datang dengan risikonya. Pilihan ini bagus untuk mereka yang bersedia menerima risiko kewangan. Jangan mulakan dengan jumlah wang yang banyak dan melabur perlahan-lahan. Anda kemudian boleh membeli dan menjual lebih banyak syiling setelah anda memahami dengan lebih baik tentang pulangan anda. Dagangan berfungsi dengan cara yang sama seperti berdagang mata wang Fiat. Anda boleh mencari mata wang kripto di pasaran. Mereka biasanya ditetapkan sebagai XBT, BTC atau XBT.